Monday, August 20, 2007

Η αγάπη και η τόλμη του Πρωθυπουργού

Είναι πλέον γνωστές οι ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χριστόδουλου προς τον Πρωθυπουργό, επειδή ξεπέρασε το μέτρο της αγάπης και φρόντισε ιδιαιτέρως γι' αυτόν, παρέχοντάς του το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και καλύπτοντας τα νοσήλειά του, καθώς και τη διαμονή του (όπως και αυτήν της συνοδείας του) στις Η.Π.Α.

Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, επέδειξε αγάπη. Αγάπη που δεν του στοίχισε τίποτε - η κάλυψη των εξόδων αυτών δεν γίνεται από την προσωπική του περιουσία, αλλά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Έτσι έδειξε την αγάπη του και στους εργαζομένους των φωσφορικών λιπασμάτων, που θα τους καταβάλλει μισθούς (και ασφαλιστικές εισφορές) για τα επόμενα 6 έτη χωρίς να εργάζονται, το ίδιο και με τους εργαζομένους στην κλωστοϋφαντουργία στη Νάουσα, που βγήκαν στη σύνταξη στα 50, το ίδιο και στους υπαλλήλους του ΟΤΕ, στους οποίους καταβλήθηκαν ποσά που οι υπόλοιποι ούτε ονειρευόμαστε ως παροχή από τον εργοδότη μας, μόνο και μόνο για να δεχθούν να βγουν στη σύνταξη πρόωρα. Έτσι θέλει να δείξει και αγάπη στους αγροφύλακες κι εγώ δεν ξέρω πού αλλού.

Μπορεί να παραβλεφθεί ο ψηφοθηρικός σκοπός των παροχών αυτών; Όποιος είδε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ίσως να παρατήρησε το συνοφρυωμένο βλέμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος βλέπει να χάνει πολύ μεγάλο μέρος των "εκκλησιαστικών" ψήφων προς όφελος του κυβερνώντος κόμματος. Ή, αλλιώς, η κυβέρνηση μας φόρτωσε τα έξοδα της νοσηλείας του Αρχιεπισκόπου και της διαμονής αυτού και της συνοδείας του για να αποδυναμώσει ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα (άλλο το γεγονός ότι δεν τρέφουμε και ιδιαίτερη συμπάθεια προς το κόμμα αυτό). Και αυτό αφού είχε ήδη, από το 2004, χορηγήσει φοροαπαλλαγές στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διαθέτει πολύ σημαντική περιουσία που μπορεί να αξιοποιήσει για τη νοσηλεία του Προκαθημένου της (χωρίς να παραβλέπουμε και τη δυνατότητα κάλυψης των νοσηλείων από τον ασφαλιστικό φορέα των ιερέων - νομίζω το Ταμείον Ασφαλίσεως Κληρικών Ελλάδος).

Αλλά ξέχασα: έκανε και μια προσωπική θυσία ο Πρωθυπουργός - έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το φυλακτό του, ρισκάροντας με την παράτολμη αυτή κίνηση την έκβαση των εκλογών! Εκτός κι εάν το φυλακτό, ενισχυμένο από την ευλογία του Αρχιεπισκόπου (φυλακτό = αρχαίο Χριστιανικό σύμβολο, αποκομμένο από προ-χριστιανικες ανιμιστικές και παγανιστικές παραδόσεις), μπορεί να δράσει υπερατλαντικά για να βοηθήσει τη Δεξιά του Κυρίου.

ΥΓ. Για διαφόρους λόγους δεν μπορώ να πω ότι συμπαθώ τον Αρχιεπίσκοπο - τουναντίον. Ωστόσο, επειδή σέβομαι ότι περνά δοκιμασία δύσκολη, δεν γράφω όσα θάθελα για την απροκάλυπτη υποστήριξη εκ μέρους του του κυβερνώντος κόμματος - του εύχομαι, σε ανθρώπινο επίπεδο, ολόψυχα και ειλικρινά να τα καταφέρει και να επιστρέψει στην Ελλάδα υγιής. Εδώ θάμαστε και τότε.

5 comments:

Ulixes said...

΄Οσοι είστε δύσπιστοι επειδή δεν παρακολουθείτε ελληνική τηλεόραση για οποιονδήποτε λόγο, ορίστε και
το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.


Μετρήστε υπουργούς.

Athanasios Tsiouras said...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την παραπομπή- έτσι μάθαμε και ότι το φυλακτό αποτελείται από "Τίμιο Ξύλο". Σαν το σανδάλι του Brian στην ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή του.

Ulixes said...

Το οποίο μου θυμίζει τι είπε η Mandy Cohen (μητέρα του Brian) στο πλήθος των οπαδών του. Θα μπορούσε να το πει και για τον Πρωθυπουργό:
"He's not the Messiah, he's a very naughty boy!"

Alexandros said...

Πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω το βέβηλό μου σχόλιο για το τίμιο ξύλο που βγήκε απ' τον παράδεισο, κλάταρε για τρεις ώρες η ΟΤΕnet και πάπαλα internet. Μ' άλλα λόγια έπεσε φωτιά και μ' έκαψε (τζάμπα το firewall τελικά, θέλει και fireceiling).

Μετά απ' αυτό εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρω κι εγώ φυλαχτό από τίμιο ξύλο και γι' αυτό έχω κάποιες απορίες (κάνω έρευνα αγοράς για να μη με πιάσουν Κώτσο, αν με εννοείτε):

Ποια ξύλα θεωρούνται τίμια; (υποθέτω σε αντιδιαστολή με τα άτιμα και τα ανέντιμα) πχ δρυς και καρυδιά μου ακούγονται πιο τίμια (και ελληνοορθόδοξα) από κάτι μπαμπού, μπαντούκ και δε συμμαζεύεται που έχουν ύποπτη και αλλόδοξη προέλευση.
Πόσα χρόνια εγγύηση έχουν συνήθως τα φυλαχτά; Το σέρβις τι λέει; Αν το φυλαχτό βγει ελαττωματικό θα μου το αντικαταστήσουν με άλλο ή αν το ζητήσω θα μου επιστραφούν τα χρήματα;

Athanasios Tsiouras said...

Η εγγύηση εξαρτάται από την αντιπροσωπεία που σας πουλά το ξύλο - η Βατοπέδιο Α.Ε. και η "Εισαγωγές - Εξαγωγές: Ιερουσαλήμ - Αγία Παρασκευή Λαρίσσης Ε.Π.Ε." προσφέρουν τις καλύτερες εγγυήσεις. Για service καλό είναι να προτιμήσετε τη γενική αντιπροσωπεία Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, θα στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα κάνουν το ξύλο καινούργιο!