Wednesday, September 20, 2006

Endorsement και άλλες προεκλογικές δραστηριότητες

Χθες ο Στέφανος Μάνος δήλωσε με πανηγυρικό τρόπο ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Αφού εξήρε την προσωπικότητά του, τόνισε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι ο μόνος υποψήφιος, ο οποίος δεν έχει κομματική στήριξη ή εξάρτηση.

Αυτές τις ημέρες το κυρίαρχο θέμα στις προεκλογικές συζητήσεις για το Δήμο είναι η σύναψη συμβάσεων ανοικοδόμησης με το σύστημα της αντιπαροχής. Ο μόνος που αντέδρασε ουσιαστικά στη σύναψη των συμβάσεων αυτών ήταν ο κ. Μπουτάρης με τους υπολοίπους συμβούλους της δημοτικής του παράταξης. Οι Σαχίνης και Κουράκης περιορίσθηκαν σε βερμπαλισμούς - ο κ. Μπουτάρης κινήθηκε νομικά με αποτέλεσμα να αναστείλει, μέχρι νεωτέρας, τη διαδικασία αυτή για μια σειρά από οικόπεδα του Δήμου. Πρέπει να σημειωθεί ότι διάφοροι "δημοσιογράφοι" οσμίσθηκαν σκάνδαλο στη σύναψη αυτών των συμβάσεων, υπονοώντας ότι εμπλέκονται φίλοι του νυν Δημάρχου - ωστόσο ο κ. Μπουτάρης έθεσε πολύ ψύχραιμα το ζήτημα στην κανονική του διάσταση: πρόκειται για μια απόφαση που δεν υπηρετεί το συμφέρον του Δήμου, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Οι προεκλογικές διαδικασίες συνεχίζουν, μαζεύουμε τις επαφές μας και θέτουμε τους στόχους μας. Είπαμε ότι στοχεύουμε στους 1.000 σταυρούς προτιμήσεως για τον Σάκη. Ο πήχυς είναι ψηλά, αλλά η προσπάθεια τότε μόνον αξίζει.

Sunday, September 17, 2006

Πρώτη συνάντηση με Μπουτάρη

Το blog θα περιέχει, μέχρι τις εκλογές, διαρκείς ανταποκρίσεις και αναφορές από την προεκλογική εκστρατεία του Σάκη, στην οποία θα συμμετέχω κατά το δυνατόν.

Σήμερα συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννη Μπουτάρη. Η συνάντηση ήταν σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική. Ο κ. Μπουτάρης μας κατατόπισε ως προς τη βασική πολιτική στρατηγική που καλείται να εφαρμόσει ο συνδυασμός του: να μπει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις ηγεσίες τους, οι οποίες τους κρατούν εγκλωβισμένους στα σχήματα που διοικούν τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια (με τα αποτελέσματα που βλέπουμε όλοι μας). Επίσης, έκανε μια σύντομη αναφορά σε κάποια ενδεικτικά προβλήματα της λειτουργίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απόψε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού, όπου θα αποφασισθούν οι γενικές κατευθύνσεις της προεκλογικής εκστρατείας και θα γίνουν οι βασικές επιλογές ως προς τον τρόπο που ο συνδυασμός θα κινηθεί.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τόνισε, σε δηλώσεις του στον "Αγγελιοφόρο" σήμερα, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο "μεγαλύτερος εργοδοτικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα", απασχολώντας περί τους 6.000 υπαλλήλους. Και δεν ντράπηκε, που συνέβαλε ώστε ένας ευέλικτος οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί, προκειμένου να λύνει τα τοπικά προβλήματα, να καταντήσει μια (ακόμη) τεράστια γραφειοκρατική μηχανή και πεδίον λαμπρόν κομματικής δόξης και διορισμών ημετέρων.

Friday, September 15, 2006

Προεκλογική εκστρατεία

Σιγά-σιγά στήνεται το επιτελείο που θα ενισχύσει την προσπάθεια του Σάκη να ενισχύσει το συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ως προς τις προσωπικές ψήφους. Με διάφορα σημειώματα θα σας ενημερώνω για την πορεία της υποψηφιότητας, τις εκδηλώσεις, τις προτάσεις κ.λπ. Αύριο έχουμε ραντεβού με τον επικεφαλής του συνδυασμού, τον κ. Μπουτάρη.

Wednesday, September 13, 2006

Σάκης Κατρανίτσας - Γιάννης Μπουτάρης

Ο πολύ αγαπητός συνεταίρος, φίλος και πολιτικός εταίρος Σάκης Κατρανίτσας θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης στο συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη. Σε ένα συνδυασμό, που χαρακτηρίζεται από τόλμη και απεξάρτηση από κομματικές προσταγές ο Σάκης θα προσθέσει, μεταξύ άλλων, και καινοτόμες σκέψεις, προτάσεις και πρακτικές. Θα παρακολουθώ την υποψηφιότητά του στενά και θα σας ενημερώνω για ό,τι ενδιαφέρον προκύπτει.