Wednesday, September 20, 2006

Endorsement και άλλες προεκλογικές δραστηριότητες

Χθες ο Στέφανος Μάνος δήλωσε με πανηγυρικό τρόπο ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Αφού εξήρε την προσωπικότητά του, τόνισε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι ο μόνος υποψήφιος, ο οποίος δεν έχει κομματική στήριξη ή εξάρτηση.

Αυτές τις ημέρες το κυρίαρχο θέμα στις προεκλογικές συζητήσεις για το Δήμο είναι η σύναψη συμβάσεων ανοικοδόμησης με το σύστημα της αντιπαροχής. Ο μόνος που αντέδρασε ουσιαστικά στη σύναψη των συμβάσεων αυτών ήταν ο κ. Μπουτάρης με τους υπολοίπους συμβούλους της δημοτικής του παράταξης. Οι Σαχίνης και Κουράκης περιορίσθηκαν σε βερμπαλισμούς - ο κ. Μπουτάρης κινήθηκε νομικά με αποτέλεσμα να αναστείλει, μέχρι νεωτέρας, τη διαδικασία αυτή για μια σειρά από οικόπεδα του Δήμου. Πρέπει να σημειωθεί ότι διάφοροι "δημοσιογράφοι" οσμίσθηκαν σκάνδαλο στη σύναψη αυτών των συμβάσεων, υπονοώντας ότι εμπλέκονται φίλοι του νυν Δημάρχου - ωστόσο ο κ. Μπουτάρης έθεσε πολύ ψύχραιμα το ζήτημα στην κανονική του διάσταση: πρόκειται για μια απόφαση που δεν υπηρετεί το συμφέρον του Δήμου, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Οι προεκλογικές διαδικασίες συνεχίζουν, μαζεύουμε τις επαφές μας και θέτουμε τους στόχους μας. Είπαμε ότι στοχεύουμε στους 1.000 σταυρούς προτιμήσεως για τον Σάκη. Ο πήχυς είναι ψηλά, αλλά η προσπάθεια τότε μόνον αξίζει.

No comments: