Sunday, September 17, 2006

Πρώτη συνάντηση με Μπουτάρη

Το blog θα περιέχει, μέχρι τις εκλογές, διαρκείς ανταποκρίσεις και αναφορές από την προεκλογική εκστρατεία του Σάκη, στην οποία θα συμμετέχω κατά το δυνατόν.

Σήμερα συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννη Μπουτάρη. Η συνάντηση ήταν σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική. Ο κ. Μπουτάρης μας κατατόπισε ως προς τη βασική πολιτική στρατηγική που καλείται να εφαρμόσει ο συνδυασμός του: να μπει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις ηγεσίες τους, οι οποίες τους κρατούν εγκλωβισμένους στα σχήματα που διοικούν τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια (με τα αποτελέσματα που βλέπουμε όλοι μας). Επίσης, έκανε μια σύντομη αναφορά σε κάποια ενδεικτικά προβλήματα της λειτουργίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απόψε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού, όπου θα αποφασισθούν οι γενικές κατευθύνσεις της προεκλογικής εκστρατείας και θα γίνουν οι βασικές επιλογές ως προς τον τρόπο που ο συνδυασμός θα κινηθεί.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τόνισε, σε δηλώσεις του στον "Αγγελιοφόρο" σήμερα, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο "μεγαλύτερος εργοδοτικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα", απασχολώντας περί τους 6.000 υπαλλήλους. Και δεν ντράπηκε, που συνέβαλε ώστε ένας ευέλικτος οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί, προκειμένου να λύνει τα τοπικά προβλήματα, να καταντήσει μια (ακόμη) τεράστια γραφειοκρατική μηχανή και πεδίον λαμπρόν κομματικής δόξης και διορισμών ημετέρων.

No comments: