Thursday, June 29, 2006

Just in Case

I just gave this blog's address as my personal url in a Central Park website. So. just in case anyone wonders and clicks (intentionally or not) my address, here's a message in English: Isn't it fascinating that people, who are separated by miles of earth and sea, can accidentally bump into each other via the Internet? Hello to all! (If I get any comments, I might start posting in English more often)

Sunday, June 25, 2006

Θλίψη

Είχα ένα άσχημο όνειρο - όχι με την έννοια, ότι έβλεπα κάτι τρομερό να συμβαίνει σ' εμένα ή σε κάποιον δικό μου, αλλά είδα ότι ήμουν σε μια παρέα με κάποιους σπουδαστές του Ωδείου της γενιάς μου και θέλαμε να παίξουμε κάτι. Ξύπνησα και σκεφτόμουν μουσικές που είχαν γράψει οι αγαπημένοι μου Brahms και Schumann, κυρίως δε τις σονάτες για βιολί και πιάνο του πρώτου. Θα μπορέσω ποτέ να ξαναπαίξω κάποιο από αυτά τα έργα; Είναι τρομερά απαιτητικά από τεχνικής απόψεως (ακόμη και στα καλύτερά μου δυσκολευόμουν φοβερά να ανταπεξέλθω), αλλά πρέπει να βρω και βιολιστή, με τον οποίον να μπορώ να συνεννοηθώ μουσικά - άσε την ατομική μελέτη που απαιτείται, τις πρόβες κ.λπ. Στενοχωρήθηκα, επειδή συνειδητοποίησα ότι, το πιθανότερον, δεν θα ξαναπαίξω ποτέ τη μουσική δωματίου που αγαπώ.

Επιπλέον, κατάλαβα γιατί χθες ήμουν εκνευρισμένος, την ώρα που οι υπόλοιποι στην οικογένειά μου άκουγαν ρεμπέτικα τραγούδια (κυρίως του Τσιτσάνη) σε καταπληκτικές εκτελέσεις σε μια εκπομπή της ΕΡΤ-3, και, αντί να κάθομαι να ευχαριστιέμαι κι εγώ τα τραγούδια μαζί τους, δεν άντεχα να τα ακούω: πάνε οι εποχές που παίζαμε και τραγουδούσαμε, πέρασαν. Πόσο θάθελα να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτό μπορεί ν' αλλάξει!

Saturday, June 24, 2006

Κι άλλες μπόρες

Τελικά η εκδρομή στη Σκόπελο χάλασε, αλλά όχι λόγω καιρού - μας έστησε το Flying Cat! Όμως ο καιρός ξαναχάλασε, πάλι για μπόρες και καταιγίδες πάμε. Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος φετεινός, όλο αλλαγές στον καιρό. Και οι ζεστές ημέρες μας έρχονταν απότομες, ούτε κι αυτές τις ευχαριστιόμασταν.

Thursday, June 08, 2006

Μπορω να βγαλω χρηματα απο αυτη την ιστορια;

Όπως φαίνεται, υπάρχει η δυνατότητα για διαφήμιση. Αλλά, και να μην υπήρχε, αν μπορεί να αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει κίνηση (και μάλιστα ανανεούμενη), μπορεί να μεταφερθεί σε μια "εμπορική" διεύθυνση. Προϋπόθεση όμως, για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι να αποκτήσει το συγκεκριμένο blog έναν ευδιάκριτο χαρακτήρα, που θα το ξεχωρίζει από τα άλλα, ώστε να υπάρχει λόγος να διαβάζεται από κάποιο κοινό. Εάν μάλιστα το κοινό αυτό έχει κάποια ομοιογενή χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τη διαφήμιση, ακόμη καλύτερα.

Wednesday, June 07, 2006

Βροχη

Άρχισε να βρέχει. Θα χαλάσει αυτό το διήμερο στη Σκόπελο; Κρίμα θάναι. Παρ' όλα αυτά, ο καιρός αυτός μου αρέσει. Έχει μια μελαγχολία γοητευτική. Φυσικά, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι τη βροχή αυτή θα την διαδεχθεί πάλι ήλιος, φως άπλετο - αλλιώς ίσως και να μην την άντεχα.

Tuesday, June 06, 2006

Γιουπι!

Πριν από λίγο κατάφερα και εγκατέστησα σύνδεση ADSL στο γραφείο. Δεν πιστεύω να επηρεάζει τα posts μου εδώ (το πρόβλημα όμως, με τις άτονες επικεφαλίδες, παραμένει).

Monday, June 05, 2006

Νεο πειραμα

Για να δούμε, εάν μπορώ να ανεβάζω posts από τον Mac. Δε μου βγάζει τους τόνους στην επικεφαλίδα, πάντως.

Sunday, June 04, 2006

Κάποιες διευκρινίσεις

... προς τον εαυτό μου και προς τους αναγνώστες (αν φανούν).

Γιατί ονομάζω το blog μου "απλά πράγματα";

1. Επειδή οι περισσότερες καταγραφές θέλω να είναι για απλά, καθημερινά πράγματα. Τι κάνω τώρα, τι με απασχολεί κ.λπ.
2. Επειδή, όταν αρχίσω να γράφω τα ιδεολογικά μου, πιστεύω ότι οι απόψεις που θα παρουσιάζω θα στηρίζονται σε απλή λογική (ναι, ξέρω ότι αυτό είναι δείγμα ιδεολογικής αλαζονείας, θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω).

Saturday, June 03, 2006

Σάββατο απόγευμα

Σάββατο απόγευμα με δουλίτσα στο σπίτι. Μια μεταφρασούλα από τα ελληνικά στα αγγλικά. Όσες φορές δουλεύουμε Σάββατο απόγευμα, λέμε ότι σύντομα δε θα χρειάζεται να το ξανακάνουμε. Αλλά κατά βάθος ξέρουμε ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Με αποτέλεσμα, να φροντίζουμε να λέμε ακόμη πιο χονδροειδή ψέμματα, όπως ότι μας αρέσει αυτό που κάνουμε (μήπως όμως με το λέγε-λέγε κάτι τέτοιο συνέβη και στην πραγματικότητα;).