Η διαδικασία που ορίζει το άρθρο 11 π.δ. 164/2004 (οι περιβόητες "μονιμοποιήσεις") προχωρά με ρυθμό χελώνας. Παρά τις επιφυλάξεις μου για τη διαδικασία αυτή πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι, άπαξ και νομοθετήθηκε, πρέπει να ακολουθηθεί.
Η γραφειοκρατία όμως θέτει συνεχώς εμπόδια. Το τελευταίο είναι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιδιώκει να ανατρέψει αποφάσεις του ΑΣΕΠ - το ΑΣΕΠ είναι αυτό που αποφασίζει (μετά από εισήγηση των υπηρεσιακών συμβουλίων της υπηρεσίας, στην οποία εργάζεται ο συμβασιούχος) εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 11, δηλαδή εάν ο συμβασιούχος δικαιούται να μονιμοποιηθεί. Αλλά το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται εκ των υστέρων και αρνείται να συμπράξει στη σύσταση οργανικών θέσεων, στις οποίες θα τοποθετηθούν οι συμβασιούχοι που δικαιούνται να "μονιμοποιηθούν" με διάφορα προσχήματα. Μάλιστα, ξαναστέλνει στο ΑΣΕΠ υποθέσεις για επανεξέταση. Ως τώρα το ΑΣΕΠ απέρριψε τέτοιες αιτήσεις και απαιτήθηκε να αποστείλει εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο να τονίζει ότι οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ είναι δεσμευτικές.
Την περιπέτεια ενός συμβασιούχου του Α.Π.Θ., στην οποία αποτυπώνεται ανάγλυφα η ολιγωρία της γραφειοκρατίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε από εδώ.
Healing Balkan Wounds with Actual Human Rights
-
David L. Phillip's opinion piece in the New York Times is, sadly, an
exercise in unfounded generalization. His assertion that Albanians are in
favor of hu...
11 years ago