Wednesday, October 25, 2006

Συμβασιούχοι π.δ. 164/2004

Η διαδικασία που ορίζει το άρθρο 11 π.δ. 164/2004 (οι περιβόητες "μονιμοποιήσεις") προχωρά με ρυθμό χελώνας. Παρά τις επιφυλάξεις μου για τη διαδικασία αυτή πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι, άπαξ και νομοθετήθηκε, πρέπει να ακολουθηθεί.

Η γραφειοκρατία όμως θέτει συνεχώς εμπόδια. Το τελευταίο είναι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιδιώκει να ανατρέψει αποφάσεις του ΑΣΕΠ - το ΑΣΕΠ είναι αυτό που αποφασίζει (μετά από εισήγηση των υπηρεσιακών συμβουλίων της υπηρεσίας, στην οποία εργάζεται ο συμβασιούχος) εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 11, δηλαδή εάν ο συμβασιούχος δικαιούται να μονιμοποιηθεί. Αλλά το Υπουργείο Οικονομικών έρχεται εκ των υστέρων και αρνείται να συμπράξει στη σύσταση οργανικών θέσεων, στις οποίες θα τοποθετηθούν οι συμβασιούχοι που δικαιούνται να "μονιμοποιηθούν" με διάφορα προσχήματα. Μάλιστα, ξαναστέλνει στο ΑΣΕΠ υποθέσεις για επανεξέταση. Ως τώρα το ΑΣΕΠ απέρριψε τέτοιες αιτήσεις και απαιτήθηκε να αποστείλει εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο να τονίζει ότι οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ είναι δεσμευτικές.

Την περιπέτεια ενός συμβασιούχου του Α.Π.Θ., στην οποία αποτυπώνεται ανάγλυφα η ολιγωρία της γραφειοκρατίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε από εδώ.

Sunday, October 08, 2006

Οδός Στέλιου Καζαντζίδη

Τι να πει κανείς γι' αυτό; Υπάρχει άλλη πόλη, όπου όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες θα σκίζονταν για να κάνουν την εμφάνισή τους στην ονομασία οδού Στέλιου Καζαντζίδη στην Πυλαία; Ψωμιάδης, Πατουλίδου, Παπαγεωργόπουλος, ο Δήμαρχος Πυλαίας και, φυσικά, οι τύποι από τους διαφόρους συλλόγους Στέλιου Καζαντζίδη με τις φωτογραφίες του ανα χείρας και τα αντίστοιχα πανώ. Αγκαλιές, φιλιά και συγκίνηση ο Νομάρχης της καρδιάς μας (που είναι και τραγουδιστής), λες και αυτό ήταν το σπουδαιότερο έργο του στο Νομό Θεσσαλονίκης. Έχουν δίκαιο κάποιοι (τους οποίους αποκαλούμε περιφρονητικά "χαμουτζήδες") να μας θεωρούν χωριό;

Thursday, October 05, 2006

Αν δεν έχεις χαΐρι ...

Όποιος ενδιαφέρεται για στατιστική στον αθλητισμό και κυρίως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η αχαΐρευτη ιστοσελίδατου Οδυσσέα Γαλάνη είναι πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσετε. Για την ώρα είναι λίγο ανεπίκαιρη, αλλά αναμένεται σύντομα να ανανεωθεί. Διαβάστε με προσοχή την απόδειξη ότι δεν υπάρχει το πολυθρύλητο πλεονέκτημα του εντός έδρας δεύτερου αγώνα στις αναμετρήσεις νοκ-άουτ.

Sunday, October 01, 2006

Το πρωινό του Τάκι Ζιώγα

Ανταπόκριση από Ithaca, NY.

Ο Γιάννης (Τάκις) Ζιώγας, γνωστός ανά το πανελλήνιο για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, αναφέρει ότι σήμερα το πρωί έφαγε Cheerios κι ένα μελάτο αβγό. Ωστόσο, πολλές αμφιβολίες εκφράζονται για την ποιότητα του αβγού και ο NY State Health Inspector αναμένεται να δραστηριοποιηθεί τάχιστα. Η εταιρεία που παράγει γάλα με τη φίρμα Meadow Brook θα βρεθεί αντιμέτωπη με class action (καμμία σχέση με την συλλογική καταναλωτική αγωγή του ν. 2251/1994 στην Ελλάδα), καθώς κι άλλοι καταναλωτές ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους.